NOUTATI
latest

Cum descifram limbajul corporal

Cateodata spunem ce gandim, dar altadata nu, aceasta se intampla tuturor, din dorinta de a parea ceea ce nu suntem sau a nu arata ce gandim, spunem total opusul a ceea ce gandim. Dar de cele mai multe ori limbajul corporal ne tradeaza, mai ales pentru cei care stiu sa citeasca limbajul corporal este evident cand cineva spune ceva si gandeste altceva.
Gesturile pe care le facem atunci cand vorbim cu cineva, spun ceea ce se petrece in subconstientul nostru.

Mainile incrucisate, de regula, arata ca persoana in cauza isi doreste sa se distanteze, nu-i place situatia in care se afla, nu-i place ceea ce aude sau vede. Mainile incrucisate reprezinta o bariera, si este o forma prin care aceea persoana incearca sa se apere.

Si pozitia umerilor poate sa spuna ceva despre persoana din fata noastra. Daca cineva isi apleaca umerii spre persoana cu care discuta, inseamna ca este din ce in ce mai interesat de ceea ce spune. De obicei persoanele care nu se atrag si nu se inteleg, tind sa pastreze distanta unul fata de altul.

Picioarele arata directia in care cineva vrea sa se indrepte, sau in directia in care este ceva care ii atrage atentia. Persoana care se afla intr-o incapere in care nu ii face placere sa se afle, unul dintre picioare il va avea indreptat catre iesire.

Sunt gesturi care, fara sa ne dam seama spun ceva despre ce simtim. Spre exemplu atingerea sau frecarea fetei, arata ca avem o stare de disconfort, daca facem acelasi gest si in zona gatului, inseamna ca suntem deranjati de ceva sau suntem incerti, mai ales atingerea sau fercarea partii din spatele gatului denota incertitudine.

Daca cineva loveste cu degetele o masa, sau da din picioare, inseamna ca aceea persoana este agitata, are un disconfort sau numai are rabdare.

Zambetul arata ca te afli intr-o situatie placuta de relaxare, doar zambetul care folosete toti muschii fetei indica aceasta stare, practic o persoana cand este relaxata si se simte placut in situatia in care este, zambeste inclusiv cu ochii si sprancenele.

Atunci cand o persoana se apleaca spre spate sau se departeaza usor de persoana din fata lui, inseamna ca aceea conversatie il plictiseste, are un disconfort, sau nu este de acord cu subiectul discutiei.

Trebuie stiut ca atunci cand analizezi gesturile persoanelor din fata ta, trebuie sa tii cont si de contextul in care se afla persoana respectiva, dar si de ticurile care le are.

« PREV
NEXT »

Niciun comentariu

Facebook Comments APPID