NOUTATI
latest

Gradina ta pe timp de iarnaIarna, in afara zilelor superbe cu ninsoare abundenta si promoroaca pe crengile copacilor, nu prea avem motive de bucurii in gradina. Aspectul dezolant de copaci golasi, iarba uscata sau tufe de trandafiri ciuntiti ne tin departe de locul preferat de relaxare.


Cu toate acestea, gradina voastra poate fi fermecatoare si in zilele mohorate ale iernii. O multime de plante va pot bucura privirea iarna, flori simpatice si parfumate la care nu v-ati gandit ofera un tablou frumos in gradina si in anotimpul rece.


Arbustul  zanei este o tufa cu floricele parfumate, ce poate fi folosita ca gard viu. Infloreste din decembrie pana in ianuarie si va va inveseli gradina cu micutele flori galbene.

Daca va plac florile parfumate, alegeti iasomia de iarna, si pana in martie va veti bucura de flori superbe in gradina. 
Cimisirul dulce este o tufa mereu verde, de 1-2m inaltime, cu flori micute.Il puteti planta in locuri umede si umbroase, fiind o planta nepretentioasa.Erica Carnea este o planta micuta cu flori lila sau albe ce infloresc iarna pana in martie.


Camelia este cunoscuta ca fiind o planta de casa, dar rezista minunat in timpul toamnei tarzii si va va incanta cu florile superbe roz,rosii sau albe, asemanatoare trandafirilor.


Hamammelis sau Nucul Vrajitoarelor este renumit pentru florile galben intens, ce infloresc iarna tarziu.Intr-o gradina mica, dau un aer vesel pe tot parcursul iernii.
Orice plante alegeti pentru iarna, combinati culori si forme pentru o gradina armonios construita, care sa va incante in orice anotimp.


« PREV
NEXT »

Niciun comentariu

Facebook Comments APPID