NOUTATI
latest

Cum sa tratezi muscaturile de tantari.

  In general, tantarii se hranesc cu nectarul din plante. Doar femelele depind de sangele uman (sau animal), de care au nevoie pentru a extrage proteinele necesare maturizarii si depunerii oualor; in timpul procesului de hranire, femela tantar inteapa pielea si injecteaza saliva.


In urma procesului, care dureaza doar cateva secunde, o parte din saliva ramane in piele, cauzand reactii ale sistemului imunitar, inclusiv reactii alergice: eritem (inrosirea pielii), senzatie de mancarime, tumefiere.

Iata cateva tratamente cu ingrendiente naturale, din bucatarie, pentru muscaturile de tantari:

Otetul, poate fi folosit la salate, la curatenia din baie, dar si impotriva tantarilor. Tamponati locul unde ati fost muscat de tantar cu otet de mere si miere si veti scapa de durere, dar si de mancarimea deranjanta.

Un alt remediu este pasta de dinti, in mod special cea cu aroma de menta. Mancarimea va disparea in cateva secunde si nu veti mai simti disconfort.

Un pachet de gheata aplicat peste zona unde ati fost muscati va amorti locul, iar mancarimea va disparea, pentru cateva minute. Gheata este, de fapt, solutia cea mai rapida, dar nu cu efecte indelungate.

Pentru a scapa de semnele inestetice pe care le lasa muscatura de tantar, tamponati zona cu o frunza de aloe.

Sucul de lamaie opreste mancarimea provocata de intepaturile de tantar! Doar o cateva picaturi pe muscatura si imediat veti renunta sa va mai scarpinati.

Faceti o pasta din apa si bicarbonat de sodiu si aplicati pe zona unde ati fost atacati de tantari. Dupa 15 minute, nu veti mai fi deranjati de senzatia de mancarime.

Un alt remediu pe care ar trebui sa-l incercati este usturoiul. Atat timp cat mirosul se va mentine tantarii va vor ocoli, dar va disparea si mancarimea pielii.
« PREV
NEXT »

Niciun comentariu

Facebook Comments APPID