Ce spune forma rujului tau despre personalitate?

8 alimente ce nu trebuie reincalzite la cuptorul cu microunde


Chiar daca mancarurile proaspăt pregatite va sunt pe plac, aceasta mancare își poate pierde beneficiile pentru sănătate și chiar poate induce otrăviri alimentare daca reincalziti mancarea într-un cuptor cu microunde. In cele ce urmeaza, va prezint o listă de alimente pe care ar trebui să le mâncați imediat  si care nu trebuie reinaclzite, in special la cuptorul cu microunde.
Țelina
Țelina este un ingredient excelent pentru supă, dar numai până în momentul în care este într-un cuptor cu microunde. Țelina conține nitrați care se transformă în nitriți toxici și nitrozamine carcinogene după reîncălzire. Incercați să gătiți supă de cremă de țelină - va fi gustoasă chiar și atunci când este rece.
Oua
Chiar ne îndoim că vom reîncălzi ouăle sau omleta, dar nu se stie niciodata: după reîncălzire, ouăle devin toxice. Este mai bine să le adăugați la sandwich sau salată. Apoi, nu va trebui să le reîncălziți sau să le aruncați.
Spanac
Mulți oameni care urmează o dietă sănătoasă iubesc spanacul, deoarece conține o mulțime de vitamine și minerale. Dar, la fel ca țelina, spanacul este plin de nitrați care devin nitriți și nitrozamine după reîncălzire. Adăugați spanacul în smântână, sandvișuri sau salate și obțineți beneficii maxime fără nici un rău.
Ciuperci
Ciupercile sunt un aliment dificil de gatit, în ciuda conținutului ridicat de proteine, vitamine și aminoacizi, acestea nu sunt digerate de cele mai multe ori. Și dacă reîncălziți risotto-ul rămas, problema se va agrava: compoziția proteică a ciupercilor se schimbă și acest lucru provoacă stomac și balonare a stomacului.
Dacă nu doriți să scăpați de vasul de ciuperci rămas, puneți-l în frigider și mâncați-l a doua zi după ce vă reîncălziți masa la nu mai mult de 70 ° C. Dar cea mai buna utilizare pentru ciupercile tale ramase este sa faci un sos pentru paste cu ele sau sa le adaugi la o salata.
Cartofi
În mod neașteptat, cartofii s-au dovedit a fi pe lista neagră. Cartofii reîncălziți își pierd gustul și beneficiile pentru sănătate și pot deveni chiar o cauză a botulismului dacă sunt depozitați în folie la temperatura camerei. Este mai bine să mănânci imediat cartofii piure și cartofii prăjiți. Dacă aveți cartofi fierți rămași, ar trebui să-i adăugați la salată.
Pui
Când se reîncălzește mancarea de pui, compoziția proteică se schimbă și acest lucru poate duce la probleme cu digestia.Prin urmare, este mai bine să adăugați puiul rămas până la o salată sau sandwich.
Sfecla
Sfeclă roșie are încă beneficii pentru sănătate chiar și într-o supă. Dar nu este recomandat să-o reîncălziți deoarece sfecla roșie este plină de nitrați. Sfecla proaspătă este cea mai sănătoasă. Puteți să-o utilizați cruda intr-o salata
Orez
Orezul este bogat in vitamine, minerale si aminoacizi, dar contine si spori de bacterii care supravietuiesc chiar si dupa preparare. Dacă orezul este lăsat la temperatura camerei după preparare, bacteriile se vor înmulți, ceea ce poate provoca intoxicații cu alimente. Reîncălzirea nu rezolvă problema, așadar este mai bine să mănânci orezul imediat sau să-l lasi la frigider o ora sau să-l păstrați acolo până a doua zi.

Comentarii