Ce spune forma rujului tau despre personalitate?

Cum recunoastem un narcisist?


Este e ușor să te îndrăgostești de narcisisti. Farmecul lor, talentul, succesul, frumusețea și carisma unui narcisist au aruncat o vrajă asupra ta, captivandu-te cu complimente, conversație scânteietoare și un interes aparent pentru tine.
Ai fost jenat când partenerul tău a gafat in fata tuturor sau te-a respins într-o manieră inadmisibila vreodata? Odată ce te implici in relatie, trebuie să te supuneți cerințelor, criticii și egoismului lor. Relația se învârte în jurul lor și ei așteaptă să le satisfaci nevoile atunci când este necesar și vei fi concediata atunci cand te opresti sa mai faci acest lucru.
Imagini pentru narcisist
La început, ai fost încântata să fii în atentia narcisistului. Acum ești tensionată și pandita de atacuri imprevizibile, indignare nejustificată la slăbiciunile imaginare. Începi să te îndoiești de tine, să-ți faci griji cu privire la ceea ce gândește el și să devii preocupata de narcisist.
Un narcisist este grandios (uneori doar în fantezie), nu are empatie și are nevoie de admirație de la alții, după cum arată cinci dintre aceste caracteristici:

1. Un sentiment grandios de auto-importanță , tinde sa exagereze realizările și talentele
2. Vise in cautarea puterii nelimitate, succesului, strălucirii, frumuseții sau iubirii ideale
3. Lipsa de empatie pentru sentimentele si nevoile altora
4. Dorinta de  admirație excesivă
5. Tendinta de a considera că este special și unic și că poate fi înțeles sau ar trebui să fie asociat cu alte persoane speciale (sau instituții) speciale
6.Cere in mod nerezonabil un tratament special, favorabil sau respectarea dorințelor sale
7. Exploateaza și profită de ceilalți pentru a atinge scopurile personale
8. Considera ca lumea este invidioasa pe ei si succesele lor
9. Au permanent o “atitudine" de aroganță sau actioneaza in acest fel
 Imagini pentru narcisist
Narcisicii nu au limite și vad ceilalti oameni ca o extensie a lor, le impun celorlalti conditia de a fi prezenti pentru a satisface nevoile lor - indiferent dacă sunteți bolnav sau în durere. S-ar putea să fiți prinși în încercarea de a satisface o persoana narcisista. Este ca și cum ați încerca să umpleți o groapă fără fund. Nevoile lor, fie pentru admirație, serviciu, dragoste sau cumpărături, sunt nesfârșite. S-ar putea să ieșiți din calea voastră si sa urmati drumul unui narcisist, fara sa vreti sau sa aveti de la inceput aceasta intentie
. Narcisii nu le place să audă "Nu". Stabilirea limitelor le amenință siguranta proprie. Ei vor manipula pentru a-și face jocul, pentru a vă asigura că vă simțiți vinovați dacă aveți suficientă îndrăzneală pentru a risca să rupeti lanturile. Persoana legata de un narcisist risca un atac violent de vina si pedeapsa, și o ruptură în relație. Totul este posibil, pentru ca narcisistii sunt mereu la panda sa ne le scape prada.  Stiu cum sa intoarca situatia in favoarea lor, chiar daca partenerul ameninta cu despartirea.Cu toate acestea, rămâneți în relație, deoarece farmecul, entuziasmul și gesturile iubitoare care v-au încântat pentru prima oară vă fac sa reveniti sau sa ramaneti in relatie
Narcissistii iubesc? În public, narcisistii ofera farmecul care te-a atras prima dată. Oamenii gravitează spre ei și sunt înviorați de energia lor. Sunteți mândri să vă bucurați de strălucirea lor, dar acasă, sunt cu totul altfel. Ei pot denigra în mod privat persoana pe care tocmai spuneau ca o admira. Începeți să vă întrebați dacă au o personalitate exterioară si una adanc ingropata in sufletul lor
Dragostea lor oscileaza in a darui cuvinte si gesturi gratuite si grijulii, sau de a oferi remarci acide menite sa descurajeze orice rezistenta a partenerului. Personalitatea plină de sine, perfecționismul și aroganța sunt doar niște acoperiri pentru auto-nemulțumirea pe care nu o admit - de obicei, chiar și pentru ei înșiși. În schimb, ei proiecteaza spre exterior disprețul si critica.
Dintre toți narcisistii,, feriți-vă de narcisistii maligni, care sunt cei mai darnici, dar in acelasi timp sunt ostili și distructivi. Desi aparent calzi si iubitori, sunt răzbunători și răi. Evitați-i înainte să vă distrugă.
Persoanele cu dependență de relatia cu un narcisist nu dispun de un” Sine” de bază și se definesc pe baza altora. Acest lucru este valabil pentru toți narcisștii, a căror stima de sine este atât de slabă și nesigură, că au nevoie de o validare constantă. În mod stereotip, ei nu sunt interesați să aibă grijă de ceilalți - dar unii narcisisti dau impresia ca sunt grijulii. Mulți bărbați narcisciști fac acest lucru cu bani, pentru că stimulează respectul lor de sine si fac partenera sa devina dependenta emotional si material de ei.

Comentarii