Treceți la conținutul principal

Farmecul dansurilor latino americane

Dansurile latino provin din câteva țări din America de Sud și America Centrală - Caraibe, iar unele au influențe care se trag și din alte zone geografice. Anumite dansuri sunt mai ușor de învățat decât altele , însă în general dansurile latine au un stil care este iubit atât de spectatori, cât și de dansatori.
Pentru că sunt atât de iubite și practicate, dansuri latino sunt deseori urmărite la tv, există școli de dans și cluburi special dedicate dansurilor fierbinți latino americane. Petrecerile nu sunt complete dacă muzică nu cuprinde și câteva din aceste dansuri atât de îndrăgite de fete și băieți.
Bachata
Bachata este un tip de dans ce provine din Republica Dominicană fiind numit după muzică de ghitara Bachata. Dansatorii realizează niște mișcări dintr-o parte în altă într-un ritm de 4pasi: trei pași într-o parte urmați de o pauză,  apoi încă un pas. Ritmul sacadat formează esență acestui dans în timp ce dansatorii execută niște mișcări provocatoare din șolduri. Important în acest stil de dans este mișcarea lentă și seducătoare, mai mult decât de a execută doar niște pași înainte și înapoi.
Salsa  
Salsa își trage originile din combinația muzicii cubaneze și portoricane, mixate cu influențe din cultură Jazz a New York-ului. Numele de Salsa este derivat dintr-un sos foarte aromat. Stilul salsa se revendică din timpuri în care sclavilor le era permis să danseze pe străzi, în ritmuri muzicale antrenante. În epocile inițiale, ritmul salsa se ghida după mișcările corpului dansatorului, în timp ce acum situația este inversă.. Cuplurile dansează în mod normal împreună și se concentrează pe combinația de patru bătăi cu doi pași rapizi și un pas mai lent urmat de o pauză sau cu o bătaie. Dansatorii mai adaugă apoi și alte înflorituri în cadrul mișcării de baza tocmai pentru a crea un ritm plăcut întregului dans executat
Cha Cha Cha
Acest dans numit de asemenea și Cha Cha, este un tip de dans ce provine din Cuba, similar la stil cu Mambo. Cha cha cha a devenit popular în anii ’50-‘60, că o prelucrare a stilului mambo. Era chiar un stil de dans cunoscut că și „triplu mambo”.După mișcările de baza într-o combinație de pași înainte sau înapoi și schimbarea greutății de pe un picior pe altul, Cha Cha Cha semnifică pur și simplu o combinație de trei pași. Aceșți trei pași dau numele dansului , din vremea când dansatorii obișnuiau să numere de fiecare dată cei trei pași folosind „cha cha cha”.
Mambo
Mambo are originea de asemenea în Cuba. Stilul sau special este compus dintr-o mișcare înainte și apoi înapoi de trei bătăi, în timp ce se schimbă greutatea de pe un picior pe altul. Un dansator d execută mișcarea înapoi în timp ce al doilea dansator execută mișcarea înainte.
Mambo s-a dezvoltat că formă de dans în Caraibe, mai ales în rândul haitienilor. În Haiti, Mambo numește o preoteasa voodoo ce realizează ritualuri de vrăjitorie în timp ce dansează. Muzică mambo este un mix muzical între swing și muzică cubaneză.
Lambada, dans senzual și sub denumirea de „dans interzis” a apărut în Brazilia anilor 1980. Numele Lambada este provenit din ritm, mișcări și întregul act al dansului. Stilul îmbină samba și carimbo – un dans popular în Brazilia cu mișcări laterale, întoarceri și mișcări ale șoldurilor care dau un aer sexy mișcărilor dansatorilor.
Dansul oferă senzația de fericire, este un mod alert de a-ți exprimă sentimentele și bucuria vieții și este în esență o formă de artă. Stilurile de dans latino americane au evoluat și s-au transfomat pe parcursul anilor, dar ritmul și mișcările senzuale ale acestor dansuri și-au păstrat farmecul și încă sunt iubite de oameni de pe întreagă planetă.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Tendinte in materie de machiaj si sprancene in 2018

Anul viitor machiajul trebuie sa fie in stilul anilor '60, fetele de papusa cu ochii mari si gene lungi, si cu sprancenele cat mai naturale. Pentru cele care au sprancenele dense, este foarte simplu si vor fi norocoase in sezonul ce vine, nu trebuie decat sa le perie, apoi sa le ciufuleasca un pic, dupa care sa le dea cu un gel fixator, ca acest efect sa dureze.

Ca sa fi la moda trebuie sa fi foarte feminina dar prin naturalete. Mult timp au fost in trend sprancenele subtiri, in 2018 forma sprancenelor, va fi cat se poate de naturala, practic nu trebuie decat sa pensati cateva fire razlete din spranceana, sa tundeti varfurile, si in rest sa le lasati asa cum sunt ele. Dar, daca prin natura ai sprancenele subtiri, sau doar vrei sa le pui mai mult in evidenta, poti folosi un creion mai inchis la culoare, care sa dea mai mult volum, sau un fard de sprancene gri sau maroniu pentru a le accentua.
Sprancenele ne schimba toata fizionomia fetei, asa ca pensarea, machierea si tunderea lor …

Impacarea dupa o despartire lunga

Dupa ce ati fost despartiti o perioada, ati ajuns la concluzia ca nu puteti trai unul fara altul, asa ca v-ati impacat, dar acest lucru presupune ca in relatia voastra trebuie sa se schimbe ceva, daca atunci cand v-ati despartit este normal ca in relatie ceva nu a mers cum trebuie, acest "ceva" este cazul sa fie schimbat, astfel evitati sa ajungeti din nou la despartire.

In primul rand trebuie sa invatati sa comunicati mai eficient, sa discutai depsre problemele dinainte de despartire si sa incercati sa le rezolvati. Daca comportamentul partenerului tau nu ti-a placut inainte, cu siguranta nu-ti va placea nici dupa ce va impacati, pana nu-i spui ce te-a nemultumit, el se va purta la fel, asfel discutati si vedeti daca se poate schimba.

In multe relatii unul dintre parteneri este mai activ, iar celalalt este mai pasiv, asa ca ar fi bine sa ajungeti la un echilibru, mai ales daca vreti ca de data aceasta relatia voastra sa merga mai bine. Ambii parteneri trebuie sa aiba acele…

Ochelari de vedere - ce modele sunt in trend?

Daca cu ceva timp in urma ochelarii de vedere nu erau un accesoriu prea placut, din fericire acum sunt purtati chiar si de persoane care nu au probleme cu vederea.
Din multitudinea de rame de ochelari de vedere care sunt la moda anul acesta, trebuie sa alegi un model care sa se potriveasca stilului tau, dar care sa iti puna in valoare calitatile.

Un model la moda sunt ochelarii cu rame in doua culori, forma lor este clasica in general, dar contrastul dintre cele doua culori confera un aer stilat.

Alt model interesant sunt ramele in degrade. Schimbarea orizontala a tonurilor ofera un aspect chic si stilat. Degradeul de rosu, maro sau negru merg cel mai bine pe ramele cat eye sau pe cele dreptunghiulare.

Ochelarii cu rame rotunde, inspirate din Harry Potter, sunt si ei in trend. Daca vrei un look retro, poti alege o astfel de pereche de ochelari, dar recomandat este sa probezi inainte acest model de ochelari, deoarece nu sunt recomandati pentru persoanele cu fata rotunda.

Cum anul aces…