Ce spune forma rujului tau despre personalitate?

Idei pentru biroul de acasa


Munca de acasă este astăzi mai răspândită decât credem. Multe fete lucrează în diferite domenii ca freelancer, fie că este vorba de contabilitate, de copywriting, publicitate, marketing, ba chiar call-center sau relații cu clienții. Ambianța unui birou confortabil pentru muncă poate fi cu ușurință realizat chiar în confortul casei tale. Trebuie să ții cont de câteva aspecte și amenajarea biroului de acasă devine o plăcere.
Spațiul de lucru trebuie menținut ordonat. Culoarea, lumina, stilul mobilierului și spațiul în sine ca dimensiuni devin toate importante atunci când vine vorba de biroul de acasă.
Aproape 60% dintre români ar dori să lucreze de acasă, în confortul propriei locuințe, în detrimentul birourilor amenajate de multinaționale,în ciuda confortului și facilităților office. Românii încep să simtă plăcerea muncii de acasă, fiind mult mai productivi într-un mediu familiar.
Lumina și modul în care spațiul de lucru este amenajat contează mult, iar lumina naturală este mereu de dorit. Biroul se așează de obicei în față ferestrei, unde poate beneficia de iluminare pe parcursul zilei. Chiar dacă parte tentant să urmărești ce se întâmplă în stradă, sau admiri peisajul de la fereastră, nu trebuie că aceste detalii să te împiedice să muncești.

Culorile în care amenajăm spațiul de lucru ar trebui să fie cât mai luminoase: alb, crem, beige, tonuri calde de nuanța pământului, albastru deschis, vernil sau galben pal. 
Piesele de mobilier trebuie alese cât mai simple, minimaliste, un birou care are un scaun de lucru poate fi suficient pentru acasă. Dacă însă aveți o camera specială pentru birou, va puteți distra amenajând-o în mod inspirat. Se pot adaugă accente de decor, decorațiuni și obiecte ornamentale, după gustul vostru.
 Unii optează pentru o masă de lucru sau pot scrie la laptop tolăniți pe canapea. Important este să va simțiți bine și să fiți productive în spațiul ales că birou de acasă. Ordinea însă este esențială. Indiferent în ce domeniu lucrați, trebuie să mențineți ordine în hărții, dosare și caiete. Astfel veți putea munci cu spor de acasă, într-un ambient plăcut și familiar.  
Comentarii