Treceți la conținutul principal

Catel sau pisica – o pledoarie pentru sanatate


Un animal lasă par peste tot, face murdarie, trebuie plimbat .. exista costuri de intreţinere - iată care ar fi argumentele împotriva deţinerii unui animal de casă. Vreţi să vă asumaţi responsabilitatea unui animal de companie? Aţi văzut problemele. Beneficiile sunt insa uriase si aduc cu sine o serie de efecte psihice pozitive.
Posesorii de pisici spun ca acest animal aduce cu sine o stare de bine atunci cand pisica li se cuibăreşte în braţe. Temperatura ridicată a corpului pisicii are efectul unei perne cu apă caldă şi acesta e motivul pentru care vă simţiţi mai bine cu pisica. Cand animalul toarce, produce 25 de vibraţii pe secundă şi astfel ajuta la scăderea presiunii arteriale a stăpânului, animalele reduc hipertensiunea prin atenuarea stresului. Oamenii care deţin un animal de companie au un nivel al colesterolului şi al trigliceridelor considerabil mai mic faţă de alte persoane.
Pisicile si cateii reduc stresul. Daca le mangaiati blana, după 1 minut sau 2, persoana emană o cantitate mare de substanţe neurochimice cu efect pozitiv: dopamină şi serotonină. Patrupedul simte aceeaşi senzaţie de bine. Posesorii de pisici spun ca prezenta ei reduce cu 40% riscul unui accident cerebral vascular. Cei care au diabet au observat ca animalele de companie simt când cantitatea de zahăr din organismul stăpânului scade şi îşi schimbă brusc comportamentul.
Casele in care convietuiesc copii si animale sunt prielnice unui stil de viata mai sanatos.Copii care care deţin animale de companie se îmbolnăvesc mai puţin decât cei care nu trăiesc acasă alături de un patruped. Expunerea la părul animalului încă din primii ani de viaţă reduce riscul dezvoltării alergiilor.. De fapt, după ce sunt expuşi afară la diverse tipuri de germeni, căţeii îi aduc în casă, iar organismul copiilor învaţă cum să facă faţă microorganismelor.Deţinerea unui câine sau a unei pisici este ideală pentru fortifierea sistemului imunitar al copiilor. Aceasta deoarece aduc microorganisme din afară în contact cu cei mici. Astfel, copiii nu cresc într-un mediu steril care îi sensibilizează.
Copii care au in preajma un câine sau de o pisică învaţă să vorbească mai repede şi să socializeze., Deţinerea unui animal de companie este excepţională şi pentru psihicul unui adult.

De obicei, posesorii de câine sau pisica sunt mai veseli când ajung acasă, se simt în centrul atenţiei. = Prezenţa unui animal vă ajută ca in afara locuinţei să construiţi relaţii sociale mai bune.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Munca in echipa-avantaje si dezavantaje

Indiferent de job, munca in echipa este intalnita mai des decat te astepti,. La scoala sau la facultate, proiectele erau realizate in grup. Poate era bine sa ne descurcam singure, poate in echipa rezultatele sunt mai bune...cine stie. Munca in echipa este o constanta a succesului iar adaptarea acestei munci la diferite procese de productie a condus la rezultate mai bune ca in cazul eforturilor individuale. Munca in echipa este insotita de o productivitate sporita. Eforturile comune genereazaidei si solutii inovative. Daca supui unei analize de grup o anumita problema, sunt sanse mai mari sa obtii chei diferite dar interesante si corecte deopotriva.Forta de munca este mai motivata daca se impart sarcinile inmod egal. Comunicarea intre membrii echipei este mult imbunatatita, iar liderul echipei trebuie sa stie cum sa focuseze pe rezultate echipa sa. Un lider puternic va impune echipa, iar unul slab o dezbina si o disipa, asa ca liderul trebuie ales cu mare atentie. Ca dezavantaje, munc…

Wella Professionals Fusion - ingrijire profesionala a parului

Wella Professionals sunt produse pentru ingrijirea parului si a pielii capului, ofera o ingrijire profesionala, de aceea multi stilisti folosesc produsele de la acest brand, in saloanele lor de infrumusetare.

Brandul Wella a luat nastere prin 1880, primele produse Wella au fost facute de Franz Stroher, un tanar stilist pasionat de arta productiei de tul, material din care se fac perucile sintetice.
Datorita stilistilor de renume care lucreaza la crearea produselor Wella, brandul a obtinut numeroase brevete si licente in domeniul ingrijirii parului.
Wella produce produse de  ingrijire si te styling a parului, la preturi accesibile, chiar si gamele de lux de la Wella sunt extrem de accesibile, in ciuda ingredientelor care le folosesc, unele ingrediente sunt chiar foarte rare cum este paraful de diamant, extractul de sampanie sau extractul de matase.

Extractul de matase se gaseste in ultima gama aparuta de la Wella, mai exact acesta gama poarta numele de Wella Professionals Fusion. Acea…

Impacarea dupa o despartire lunga

Dupa ce ati fost despartiti o perioada, ati ajuns la concluzia ca nu puteti trai unul fara altul, asa ca v-ati impacat, dar acest lucru presupune ca in relatia voastra trebuie sa se schimbe ceva, daca atunci cand v-ati despartit este normal ca in relatie ceva nu a mers cum trebuie, acest "ceva" este cazul sa fie schimbat, astfel evitati sa ajungeti din nou la despartire.

In primul rand trebuie sa invatati sa comunicati mai eficient, sa discutai depsre problemele dinainte de despartire si sa incercati sa le rezolvati. Daca comportamentul partenerului tau nu ti-a placut inainte, cu siguranta nu-ti va placea nici dupa ce va impacati, pana nu-i spui ce te-a nemultumit, el se va purta la fel, asfel discutati si vedeti daca se poate schimba.

In multe relatii unul dintre parteneri este mai activ, iar celalalt este mai pasiv, asa ca ar fi bine sa ajungeti la un echilibru, mai ales daca vreti ca de data aceasta relatia voastra sa merga mai bine. Ambii parteneri trebuie sa aiba acele…