Ce spune forma rujului tau despre personalitate?

Cizme și botine de sezon. Cum le alegem?


O dată cu venirea zilelor reci, fetele se gândesc deja la cizmulițe și botine, pentru condiții atmosferice neplăcute, ploi, vânt și frig. Impresia generală este că atâta vreme cât mărimea ți se potrivește, poți alege orice îți place. Nu este chiar așa, o inaltaminte nepotrivit aleasă poate strică aspectul unei ținute frumoase. Mai mult de atât, dacă modelul ales nu se potrivește cu silueta voastră, riscați să va dezavantajeze sever. Iată câteva idei și sfaturi care să te ajute să te orientezi spre o pereche de încălțăminte care să se potrivească nu numai gusturilor tale, ci și picioarelor tale.

Gambe groase . Cea mai bună alegere pentru ține ar fi niște botine cu tocul gros și un pic largi pe picior, care se potrivesc la aproape orice îmbrăcăminte. Botinele trebuie să se termine exact înainte de a începe pulpa, iar dacă preferi cizme, ele trebuie să fie sub sau deasupra genunchilor. Evită ghetele care se termină la mijlocul pulpei întrucât vor scoate în evidență și mai mult grosimea pulpei.
Mică de statura. Este potrivit să alegi cizmulițe cu platformă sau cu toc gros pentru a câștigă câțiva centimetri în plus. Alege accesorii și imprimeuri verticale care să lungească și mai mult piciorul, în loc de detalii pe orizontală.
Evită tocurile pătrate, botinele fără toc care descoperă glezna și cizmele peste genunchi. Deși acestea din urmă dau impresia că îți crează efectul mult dorit de picioare lungi, în combinația greșită, pot genera exact efectul invers. Dacă vrei totuși să îți cumperi o pereche de cizme lungi la modă, le asortezi doar cu dresuri mate în aceeași culoare, colanți sau blugi, astfel încât să dai senzația de continuitate.
Picioare subțiri. – Dacă ești înalta și suplă, cu picioare subțiri, atunci sigur vei găși ceva potrivit pentru ține la raionul de încălțăminte. Nu există cizme care să nu arate bine pe piciorul tău!
Alegerea perfectă care va sublinia lungimea și subțirimea picioarelor o reprezintă cizmele peste genunchi fie cu toc, fie fără toc. Alege orice pereche de botine sau pantofi care oferă flexibilitate în jurul glenzelor , cu accesorii cum ar fi catarame, supraelastic, astfel încât să reliefeze suplețea lor. Evită croielile asimetrice, mai ales în cazul botinelor. Mai mult de un centimetru distanță între botină și gleznă va oferi senzația unor picioare mult prea subțiri.
Picioare groase. Dacă ai picioare groase sau scurte, atunci îți vei dori să pari mai înalta cumpărând o botină cu toc. Tocul mediu îți va oferi o doză de feminitate și va alungi optic piciorul. Alege botinele care depășesc linia gleznei pentru a oferi impresia unei glezne mai subțiri. Poartă-le cu pantaloni strâmți, jeanși, colanți, asortându- le cu dresuri mate, fuste și rochii scurte care să îți ofere  un aspect feminin.
Înălțime peste medie – Consideră-te cea mai norocoasă dintre toate! Dacă vrei să să pari chiar mai înaltă, poți purta cizme sau botine cu toc mediu cu cel mult 5 cm, pentru a nu exagera. Iar dacă vrei să păstrezi aceeași înălțime, tu poți purta chiar cizmele fără toc.

Comentarii