Ce spune forma rujului tau despre personalitate?

Cum alegi sutienul perfect

Orice fată știe că un sutien bine ales îţi subliniază silueta și este indispensabil pentru o ţinută elegantă. Multe femei își aleg sutienele doar pentru că au o culoare frumoasă sau le place modelul cu dantelă atrăgătoare.
Un sutien prea mare atârnă pe sâni și arată caraghios, iar un sutien prea mic va strânge sânii în mod inestetic şi îţi va provoca dureri. Nu ezita să probezi sutienul în magazin și cumpără fără să alegi neapărat cel mai ieftin sutien. Modelele extrem de ieftine sunt fabricate din materiale de proastă calitate, se deteriorează în câteva săptămâni şi îşi pierd forma.

Un sutien de bună calitate ar trebui să dureze aproape doi ani de utilizare. Pe de altă parte, e indicat să măsori ce sutien ți se potrivește, de la un an la altul, mai ales după ce ai ţinut o dietă sau după ce ai născut. Câteva kilograme în plus sau în minus modifică și măsură la sutien, la fel cu înaintarea în vârstă se schimbă și structura sânilor, nu sunt atât de fermi și trebuie o susținere mai bună pentru a arată perfect sub îmbrăcăminte.
Dacă nu știi cum să calculezi mărimea perfectă și nu te orientezi ce sutien să îți cumperi trebuie să știi că măsura unui sutien este reprezentată prin cifre, din cinci în cinci, începând cu 70- adică 70,75,80,85,90,95,100 care reprezintă circumferinţa bustului, şi litere care arată mărimea cupei. :A,B,C,D,E
Măsoară mai întâi, folosind un centimetru de croitorie, circumferinţa toracelui sub sâni, să afli ce cifră ai nevoie că mărime. Dacă ai 73 cm sub bust, rotunjeşte la 75.
Apoi, măsoară-ţi pieptul şi fă diferenţa dintre cele două măsurători. Rezultatul este mărimea cupei.
Astfel, un rezultat mai mic de 13 cm îţi arată că ai nevoie de cupa A, cea mai mică. Cupa B este pbuna pentru 14-15 cm, cupa C înseamnă o diferenţă de 16-17 cm, iar dacă măsori între 18-19 cm trebuie să cauţi cupa D. Dacă diferenţa dintre cele două mărimi e mai mare de 20 cm, ai nevoie de cupa E.
Mărimile diferă însă în funcţie de model și producător, astfel că proba este cea mai bună metodă să alegi sutienul potrivit.
Există anumite sfaturi de care trebuie să tiii cont când cumperi un sutien.          
Acest obiect de lenjerie trebuie să ți se potrivească perfect, nu trebuie să lase urme roşîi pe torace sau pe sâni, iar bandă de la spate trebuie să fie la aceeaşi linie cu cea din faţă. Aspectul general este esențial, sutienul trebuie să ridice sânii în mod natural, altfel va arată neglijent și nu va avantaja nici o silueta. Cupa sutienului trebuie să se muleze perfect pe formă sânului, să nu rămână un spaţiu liber sau să îi turtească
Dacă ai sănii mari, alege un sutien cu benzi şi bretele late, să ajute coloana vertebrală să susţină greutatea sânilor, cele cu sâni mici pot alege sutienele push-up sau pe cele cu burete. 

Probează diverse modele, aşa vei descoperi formă care te avantajează şi în care te simţi cu adevărat confortabil și îți pune bustul în valoare, nu alege sutiene din materiale sintetice și ieftine, rișți alergii și disconfort.  

Comentarii