Ce spune forma rujului tau despre personalitate?

Despre paturi si pleduri

În principiu nu pare a fi o mare diferență între pleduri și pături, dar de fapt ele sunt produse diferite.

 Pledurile sunt de obicei mai mici și mai subțiri decât păturile. Un pled este confecționat dintr-o țesătură deasă și ușoară, iar o pătură este mai groasă, mai mare și mai grea decât un pled. În plus, păturile pot primi și înveliș de cearceaf plic,  la fel că și o plapumă, în timp ce pledul are în principal un rol decorativ și esetic.
Dacă folosești pleduri și pături de calitate vei avea un somn liniștit și confortabil, pentru că poți reduce intensitatea surselor de căldură noaptea.

Pentru sezonul rece , cele mai bune pleduri și pături își păstrează capacitatea optimă de încălzire. Dacă optați pentru o patură bună trebuie să știți că o astfel de pătură este realizată din materiale naturale: păr de cămilă, lână, sau combinații de materiale naturale. Pledurile moderne pot să fie fabricate și din materiale sintetice, cu bune proprietăți termice.
Grosimea și greutatea sunt caracteristici esențiale pentru pleduri și pături, dar nu reprezintă niște criterii eliminatorii .Păturile groase nu sunt neapărat cele mai călduroase, calitatea materialelor fiind cea care face diferență.
Cele mai bune și confortabile pleduri sunt cele pufoase și ușoare, pentru că rețîn mai bine căldura. Materialele cele mai potrivite pentru confecționarea lor sunt microfibrele care formează o umplutură voluminoasă și ușoară. Culoarea și designul pledurilor este foarte important pentru că sunt elemente esențiale în decorul din casă.
Alegeți paturi și pleduri care respiră și reacționează la temperatura corpului. Ideale sunt cele făcute din lâna, păr de cămilă, sau fibre naturale.
Fibrele sintetice neutre sunt ideale pentru persoanele care au reacții alergice, din categorie făcând parte cele cu microfibre. Când vorba despre pături pe lângă materialul ales este importantă dimensiunea  Ideal ar fi că pătură să depășească dimensiunea patului cu un lat de palmă pe fiecare laterală. Dimensiunile ideale sunt 140cm x 200cm pentru cele destinate unui pat de o persoană și de 200cm x 200cm, pentru un pat dublu. Pledurile pot să fie și de o singură persoană, iar aspectul lor este un element esențial.
Un pled pufos, moale,colorat pastel cu model simpatic, face toamna în casă mult mai plăcută și mai caldă și poate să contribuie chiar la dispoziția ta și starea de spirit, prin senzația de confort pe care o oferă.

Comentarii