Ce spune forma rujului tau despre personalitate?

Florile si terapia Bach


Iubitoarele de flori e bine sa afle cate ceva depre o terapie subtila si fermecatoare: Terapia cu flori Bach. Este o terapie naturala, subtila, funcționând la un nivel delicat și ajutând persoana să treacă peste momente complicate din viata, cum ar fi depresie, furie, anxietate, probleme de concentrare, insomnii etc.
Aceasta terapie bazata pe flori este recunoscută peste tot în lume ca o formă eficientă si comoda de tratament, complementara altor forme de terapie conventionala, inclusiv medicina clasicahomeopatia, psihoterapia, etc. Remediile si leacurile terapiei Bach sunt produse din plante cu flori non-toxice, rădăcini și ierburi în dilutii si extrase.
Terapia florală a fost dezvoltată acum 60 de ani de către Edward Bach, un renumit medic și un reputat cercetator englez, care a lucrat ca medic chirurg, a fost bacteriolog dar a practicat si medicina de urgenta.
Dr. Edward Bach considera că mentalitatea si modul de a gandi joaca un rol vital în pastrarea sănătății și în convalescenta dupa boala.
Bach spunea: “A fi sănătos înseamnă să trăiești în armonie cu mintea, trupul și sufletul”. Doctorul Eduard Bach a creat si a compus 38 de remedii, fiecare dintre ele dedicate pentru o anumită stare emoțională, plus a realizat o combinație de cinci esențe florale denumit “Rescue Remedy”, pentru situații de stres sau urgenta.
Astfel medicina a mostenit un sistem terapeutic benefic pentru tratarea in mod delicat a starilor dificile emotionale, vinecand si echilibrand intregul organism.
La baza fitoterapiei lui Bach stă același principiu fundamental cu cel al homeopatiei și anume că în tratamentul unei persoane trebuie gandita prevenția și reechilibrata starea fireasca de bine a organismului.  Această deviere de la starea de sănătate și armonie , adica starea de boala, este generată de un dezechilibru energetic, a cărui origine se află la nivel psihologic.
Fiecarei afecțiuni psihosomatice, provocate de o explozie de energie, ii corespune o anume suferință emoțională. Tratamentele naturiste propuse de Bach tratează, ca și principiile clasice ale homeopatiei, persoana în cauză și nu boala sau simptomele acesteia.
Astfel, forta remediului este îndreptată spre stării psihice a persoanei afectate și a modului în care boala se manifestă asupra individului. Pe baza acestor principii au fost selectate 38 de tipuri comportamentale, cărora le corespund 37 de flori și o apă de izvor, a căror energie este capabilă să trateze corpul pentru a-i reda armonia. Aceste remedii florale eliberează în apă energia lor vindecătoare.

Comentarii