Treceți la conținutul principal

O nuntă atipică? Da, alege tradiția celtică

Dacă te hotărăști să organizezi o nuntă mai deosebită, atunci te poți orienta spre o tradiție străveche, deși îndepărtată de plaiurile mioritice. Nu toate fetele vor o nuntă banală, care să semene cu nunta mamei și bunicii... 
O nuntă celtică este firește o nuntă tematică, de aceea alegerea unei teme celtice sună cel puțîn ciudat. Studiind mai profund istoria și tradițiile celților, vei găși că există multe detalii interesante pe care le poți integra în planificarea nunții.  


Celții sunt divizați în șapte națiuni: Scoția, Țară Galilor, Cornwall, Insula Omului, Spania, Britania și Irlanda.Trei din aceste țări (Scoția, Irlanda și Țară Galilor) par a fi cele mai atractive variante pentru o nuntă cu tema celtică. Oricum, dacă se întâmplă să ai strămoși  sau să provii din oricare din cele șapte națiuni, atunci adoptarea tradițiilor va face că nuntă ta să fie cu atât mai deosebită și de neuitat. Tema celtică se poate concretiza în alegerea unei bijuterii de familie: un ceas, o cruce, un inel moștenit de la bunica.
Marchează acel simbol pe invitațiile de nuntă sau desenează-l pe tortulde nuntă. Poți alege să incorporezi oricât de multe sau puține tradiții celtice doreșți în ceremonia de nuntă. Alegerea unui simbol celtic sau a unei anumite tradiții este o modalitate de a oferi un accent original nunții tale. Conform tradiției celtice, bărbații scoțieni întotdeauna poartă kilturi. Bărbații noștri însă se vor mulțumi  dacă ar purta o vestă în carouri. Domnișoarele de onoare pot și ele să poarte rochii imprimate din stofă în carouri pentru a aduce aminte de ținutele celtice.
Alte idei care include utilizarea stofei în carouri pot fi panglici în carouri lipite pe invitațiile de nuntă sau buchetul miresei legat cu o panglică în carouri, fete de masă în carouri sau tort decorat cu diverse carouri. Muzică de cimpoi utilizată la ceremonia de nuntă (în loc de marșul nupțial) poate fi o idee originală, care ajută la crearea unei ambianțe celtice.
Simbolul Claddagh
Dacă doreșți să alegi o tema celtică și ești în căutarea unui  simbol al iubirii și căsătoriei, atunci nodul celtic – knot  este ceea ce cauți. Deși simbolismul diverselor noduri e interpretabil,  utilizarea nodului Trinității sau nodului Iubirii la nuntă este o idee bună. Folosește acest simbol la bijuterii, pe designul tortului sau pe invitațiile de nuntă.
 Poți folosi nodul celtic și în cazul unor mărturii de nuntă unice.Nodurile celtice se găsesc adeseori și pe cruci. Dacă ai acces la o biserica istorică veche, poți alege că ceremonia să aibă loc într-un lăcăș de cult cu caracteristici arhitecturale celtice. Alegerea unei locații istorice poate inspiră tema celtică pe care ți-ai ales-o.
Un vechi simbol celtic irlandez, inelul Claddagh, este purtat și astăzi de mulți oameni pentru a simboliza dragostea, loialitatea și prietenia. Purtarea acestui inel poate simboliza legătura ta sufletească și spirituală. Din acest motiv, cuplurile aleg să-și creeze tema nunții pe designul inelului Claddagh. Cele două mâini care țîn o inima încoronată pot fi utilizate că simboluri în diferite obiecte legate de nuntă. În plus, utilizarea simbolului pe alte decorațiuni poate întări tematică nunții.
Ia în considerare inserarea  unui mic paragraf în programul de nuntă cu privire la tema nunții celtice. Explică-le invitaților tăi și familiei de ce ai ales această tema celtică și ce semnifică pentru ține și soțul tău. Invitații ar putea găși această tema celtică interesantă și bineînțeles vor dori să afle mai multe despre tradițiile celtice.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

50 idei de afaceri pentru femei - Sugestii

Vrei sa incepi propria afacere si nu iti vin in minte acele idei de afaceri pentru femei care sa ti se potriveasca? Avem cateva sugestii.CresaPlanificator de petreceriDesigner de haine si de pantofiRealizarea de sapun naturalConfectionarea lumanarilor decorative si aromatizateAmenajari interioare birouri si locuinteRealizarea de produse handmadeCosmetice 100% naturaleCroitorie la domiciliuOrganizare de evenimenteFirma de cateringFranciza Nomasvello - centru de epilare definitivaCentru de infrumusetareRealizartea unor preparate de casa: prajituri, gemuri, nuga, siropuri etc.Deschide o cafeneaMagazin online de haineCarti de vizita personalizateBloggingReclama online pentru site-uri (mesaje pe mail si pe site-uri)Reclama prin telefon Reclama prin fax Operator sondaje de opinieCroitorie de nisa : copii  supraponderali, diformi etc Personalizari cani, tricouri, obiecte Masaj si reflexoterapie Muste artificiale pentru pescuit Centru psihologic Traduceri Servicii de lobby Peisagist Fotograf…

Impacarea dupa o despartire lunga

Dupa ce ati fost despartiti o perioada, ati ajuns la concluzia ca nu puteti trai unul fara altul, asa ca v-ati impacat, dar acest lucru presupune ca in relatia voastra trebuie sa se schimbe ceva, daca atunci cand v-ati despartit este normal ca in relatie ceva nu a mers cum trebuie, acest "ceva" este cazul sa fie schimbat, astfel evitati sa ajungeti din nou la despartire.

In primul rand trebuie sa invatati sa comunicati mai eficient, sa discutai depsre problemele dinainte de despartire si sa incercati sa le rezolvati. Daca comportamentul partenerului tau nu ti-a placut inainte, cu siguranta nu-ti va placea nici dupa ce va impacati, pana nu-i spui ce te-a nemultumit, el se va purta la fel, asfel discutati si vedeti daca se poate schimba.

In multe relatii unul dintre parteneri este mai activ, iar celalalt este mai pasiv, asa ca ar fi bine sa ajungeti la un echilibru, mai ales daca vreti ca de data aceasta relatia voastra sa merga mai bine. Ambii parteneri trebuie sa aiba acele…

Munca in echipa-avantaje si dezavantaje

Indiferent de job, munca in echipa este intalnita mai des decat te astepti,. La scoala sau la facultate, proiectele erau realizate in grup. Poate era bine sa ne descurcam singure, poate in echipa rezultatele sunt mai bune...cine stie. Munca in echipa este o constanta a succesului iar adaptarea acestei munci la diferite procese de productie a condus la rezultate mai bune ca in cazul eforturilor individuale. Munca in echipa este insotita de o productivitate sporita. Eforturile comune genereazaidei si solutii inovative. Daca supui unei analize de grup o anumita problema, sunt sanse mai mari sa obtii chei diferite dar interesante si corecte deopotriva.Forta de munca este mai motivata daca se impart sarcinile inmod egal. Comunicarea intre membrii echipei este mult imbunatatita, iar liderul echipei trebuie sa stie cum sa focuseze pe rezultate echipa sa. Un lider puternic va impune echipa, iar unul slab o dezbina si o disipa, asa ca liderul trebuie ales cu mare atentie. Ca dezavantaje, munc…