Ce spune forma rujului tau despre personalitate?

Remedii naturale contra celulitei: oţet de mere, scrub cu cafea, ulei de cocos

Remediile fabricate acasă din ingrediente naturale sunt din ce în ce mai folosite în lupta cu celulita, sunt făcute simplu, din alimente aflate oricum în bucătărie și în mod surprinzător, sunt deosebit de eficiente. Celulita apare la orice vârstă pe picioare sau abdomen. Nu e nimic mai supărător să observi în oglindă inesteticele urme ale celulitei, pielea cu aspect neplăcut de coajă de portocală.
Celulita afectează multe persoane, indiferent de greutatea lor si nu este, aşa cum s-ar crede, un defect propriu doar femeilor cu câteva kilograme în plus. Printre cauzele celulitei se numără în primul rând modul de viaţă, de alimentație, lipsa activității fizică şi odihnă defectuoasă.
În timpul toamnei și iarna multe fete fac mai puțin sport, mănâncă mai gras şi nu beau suficiente lichide. Toate aceste motive au o legătură directă cu apariţia celulitei. O alimentaţie bazată pe fast food, multă sare, grăsimi nocive şi zahăr, consolidează apariţia celulitei, deoarece mâncarea nepotrivită duce la apariția depozitelor de grăsime de sub piele. Hidratarea insuficientă duce la uscarea pielii,, ceea ce face că ţesutul epidermic şi pielea să îşi piardă elasticitatea şi să formeze pe piele acele gropiţe urâte cu aspect înfundat.
Pentru prevenirea și reducerea celulilitei trebuie luate în considerare renunţarea la fumat, o alimentație care să includă mai multe fructe şi legume, reducerea stresului şi eventual masaj anticelulitic cu regularitate.
 3 remedii naturale împotriva celulitei
 1. Scrubul cu cafea. Un scrub de cafea se obţine folosind că materie de bază zaţul de cafea sau cafeaua măcinată. Cafeaua este una din cele mai populare băuturi și este folosită inclusiv pentru a elimina celulita. Cofeina stimulează circulaţia la nivelul pielii şi ajută la îndepărtarea toxinelor din zona cu celulita. Cum acţionează cafeaua? Cofeină împinge în afară depozitele de grăsime şi netezeşte pielea, lăsând-o mult mai catifelată.
O populară şi eficientă reţetă de scrub cu cafea se poate face simplu acasă, din jumătate de ceaşcă de cafea măcinată, un sfert de ceaşcă de zahăr brun şi puțîn ulei de măsline. Se aplică sub duş uleiul de măsline pe zonele cu celulita, după care, cu mişcări circulare, se masează bine pielea cu cu amestecul pe bază de cafea. Se clăteşte şi se repetă tratamentul de două ori pe săptămână.

 2. Oţetul de mereEste des folosit în casă, pentru proceduri de înfrumusețare naturale, dar este de folos și pentru reducerea celulitei, fiind un remediu simplu de aplicat, ieftin și la îndemână tuturor. Efectele otetului se vor vedea  dacă aplicați zonelor cu celulita un masaj circular cu un amestec de trei părţi de oţet de mere cu o parte de apă sau ulei de masaj.
 3. Uleiul de cocosDelicios și parfumat, uleiul de cocos a început să fie din ce în ce mai folosit că remediu natural în cazul celulitei, deoarece ajută la accelerarea  metabolismului şi, arde mai rapid grăsimile. O altă calitate a acestui ulei parfumat este cea de detoxifiere corporală.
Uleiul de cocos te ajută să elimini celulita dacă îl aplici că ulei pentru masaj în zonele cu probleme, în timp ce eşti la duş. Poate fi amestecat şi cu zahăr sau sare pentru a obţine un scrub care va îndepărta cu eficientă celulele moarte de la suprafaţa pielii.


Comentarii