Treceți la conținutul principal

Vinul si mancarea..cum le asociezi?


Atunci cand vrei un vin asortat cu un preparat culinar, nu e atât de complicat pe cât sună. Este evident ca asocierea vinului cu mâncarea este de fapt o experientă personalizată de tine și de papilele tale gustative.
Ales corect, un vin se contopeste cu mancarea mai de grabă ca un condiment decât ca o băutură. Asa cum sarea și piperul, sau lamaia din salata, vinul amplifică  si subliniaza aromele mâncării. Când se combină mâncarea și vinul, scopul este de a naste o sinergie. Sinergia reprezinta asocierea mai multor agenți pentru îndeplinirea unei funcții. Aici e vorba de excitarea papilelor gustative în mai multe sensuri,pentru a obține maximul de savoare din preparatele culinare, un fel de rezultat imbinat.
Daca ati incercat vreodată carne și cartofi în aceiași furculiță? Este exact același lucru. Pentru a simti corect sinergia, trebuie sa degusti mâncarea și vinul în același timp. În acest fel, ai parte de o experiență gustativă mult mai ampla, care se regaseste in formula: 1+1=3.
Cu preparate simple, asociați vinuri simple. Păstrați un meniu echilibrat, fara exagerari. Nici vinul, nici mâncarea nu ar trebui să fie in intrecere unul cu celalalt, un echilibru trebuie mentinut intre cele doua preparate.
De multe ori totusi se atrag extremele.Puteti incerca arome care sunt în contrast, de exemplu: dulce si sărat. Un vin de desert cu o brânza frantuzeasca, sau un riesling sec cu somon afumat.
Vinurile roșii merg cu carnea rosie,ca regulă de bază. Însă nu orice vinuri roșii. De asemenea, cu cât mai simplu va fi gatita carnea, eventual la gratar cu atât mai bine va ieși în evidența vinul. Un sos poate schimba asocierea in mod spectaculos. De exemplu, un grătar din carne de vitel, cu un sos de piper verde va merge excelent cu un vin Syrah, însă daca incerci sos de roșii cu busuioc și vei observa că se potriveste mai bine cu un Cabernet Sauvignon. Fiecare vin are personalitatea lui, asa cum fiecare fel de mancare are farmecul său.
Alegeti cu grija vinul pentru desert. Mereu să vă asigurați că desertul cu care este asociat este mai puțin dulce decât vinul. Cele mai mule deserturi tind să devalorizeze vinul dulce pentru că au ele prea mult zahăr. Tineti cont doar de sugestiile care vi se par placute voua. Pentru că vinul a evoluat în complexitate la fel cum au făcut-o și preparatele culinare, e cel mai bine să asociați fiecare vin cu ce va place.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Munca in echipa-avantaje si dezavantaje

Indiferent de job, munca in echipa este intalnita mai des decat te astepti,. La scoala sau la facultate, proiectele erau realizate in grup. Poate era bine sa ne descurcam singure, poate in echipa rezultatele sunt mai bune...cine stie. Munca in echipa este o constanta a succesului iar adaptarea acestei munci la diferite procese de productie a condus la rezultate mai bune ca in cazul eforturilor individuale. Munca in echipa este insotita de o productivitate sporita. Eforturile comune genereazaidei si solutii inovative. Daca supui unei analize de grup o anumita problema, sunt sanse mai mari sa obtii chei diferite dar interesante si corecte deopotriva.Forta de munca este mai motivata daca se impart sarcinile inmod egal. Comunicarea intre membrii echipei este mult imbunatatita, iar liderul echipei trebuie sa stie cum sa focuseze pe rezultate echipa sa. Un lider puternic va impune echipa, iar unul slab o dezbina si o disipa, asa ca liderul trebuie ales cu mare atentie. Ca dezavantaje, munc…

Wella Professionals Fusion - ingrijire profesionala a parului

Wella Professionals sunt produse pentru ingrijirea parului si a pielii capului, ofera o ingrijire profesionala, de aceea multi stilisti folosesc produsele de la acest brand, in saloanele lor de infrumusetare.

Brandul Wella a luat nastere prin 1880, primele produse Wella au fost facute de Franz Stroher, un tanar stilist pasionat de arta productiei de tul, material din care se fac perucile sintetice.
Datorita stilistilor de renume care lucreaza la crearea produselor Wella, brandul a obtinut numeroase brevete si licente in domeniul ingrijirii parului.
Wella produce produse de  ingrijire si te styling a parului, la preturi accesibile, chiar si gamele de lux de la Wella sunt extrem de accesibile, in ciuda ingredientelor care le folosesc, unele ingrediente sunt chiar foarte rare cum este paraful de diamant, extractul de sampanie sau extractul de matase.

Extractul de matase se gaseste in ultima gama aparuta de la Wella, mai exact acesta gama poarta numele de Wella Professionals Fusion. Acea…

Impacarea dupa o despartire lunga

Dupa ce ati fost despartiti o perioada, ati ajuns la concluzia ca nu puteti trai unul fara altul, asa ca v-ati impacat, dar acest lucru presupune ca in relatia voastra trebuie sa se schimbe ceva, daca atunci cand v-ati despartit este normal ca in relatie ceva nu a mers cum trebuie, acest "ceva" este cazul sa fie schimbat, astfel evitati sa ajungeti din nou la despartire.

In primul rand trebuie sa invatati sa comunicati mai eficient, sa discutai depsre problemele dinainte de despartire si sa incercati sa le rezolvati. Daca comportamentul partenerului tau nu ti-a placut inainte, cu siguranta nu-ti va placea nici dupa ce va impacati, pana nu-i spui ce te-a nemultumit, el se va purta la fel, asfel discutati si vedeti daca se poate schimba.

In multe relatii unul dintre parteneri este mai activ, iar celalalt este mai pasiv, asa ca ar fi bine sa ajungeti la un echilibru, mai ales daca vreti ca de data aceasta relatia voastra sa merga mai bine. Ambii parteneri trebuie sa aiba acele…