Beneficiile uleiului de cocos

Ca şi alte uleiuri, uleiul de cocos este şi el de mai multe feluri: extravirgin, presat la rece, presat la cald, rafinat fizic, rafinat chimic. 


Uleiul de cocos nerafinat, extras la rece, organic este cel mai benefic dintre toate, deoarece toate proprietăţile sale extraordinare se păstrează nemodificate.
Uleiul de cocos presat la rece nu conține colesterol și nici grăsimi nocive de tipul trans, pe care tot medicii și specialiștii în nutriție ne avertizează să le evităm.

Principalele bebeficii oferite de uleiul de cocos:

Calitati antifungice - gratie aciziilor grasi cu lant mediu existenti in compozitia sa, uleiul de cocos are proprietati antifungice puternice.

• Protectie cardiovasculara - vitaminele continute de uleiul de cocos sunt importante pentru sanatatea cardiovasculara. Specialistii confirma ca uleiul de cocos reduce nivelul colesterolului total, a colesterolului rau, trigliceridelor si lipoproteinelor - toti acesti makeri fiind considerati factori de risc pentru dezvoltarea bolilor cardiovasculare.

Accelerarea arderii grasimilor - cercetatorii au constatat ca uleiul de nuca de cocos poate avea un rol important in pierderea in greutate. Ca urmare a modului in care sunt absorbite grasimile cu lant mediu acestea sunt mai usor de ars decat alte tipuri de grasimi. Astfel se intensifica procesul arderii grasimilor in ficat si va rezulta o cantitate mai mare de energie. Acest lucru poate contribui la pierderea in greutate.

Mentinerea sanatatii glandei tiroide - uleiul de cocos poate sustine sanatatea glandei tiroide gratie combinatiei unice de proprietati nutritive si prinfaptul ca acesta ajunge direct la ficat fara a fi nevoie de implicarea hormonilor sau enezimelor in procesul digestiei.

Consolidarea rezistentei osoase - ca urmare a compozitie sale, uleiul de cocos ajuta la o mai buna absorbtie a calciului, vitaminei D dar si a altor minerale esentiale pentru organism.

Ideal pentru podoaba capilară - uleiul de cocos este unul dintre cele mai hrănitoare produse pentru păr. El asigură o gamă variată de proteine esenţiale necesare hrănirii podoabei capilare şi, de aceea, e folosit în foarte multe produse pentru îngrijirea părului.

Contribuie la absorbţia nutrienţilor - grăsimile saturate din uleiul de cocos au proprietăţi antibacteriene ce distrug paraziţii şi ciupercile care cauzează indigestii şi alte probleme legate de digestie, cum ar fi sindromul colonului iritabil.Grăsimile din acest ulei ajută, de asemenea, la o mai bună absorbţie a vitaminelor, mineralelor şi aminoacizilor.

Combate problemele pielii - uleiul de cocos face minuni, ca hidratant, pentru toate tipurile de piele, dar în special pentru cele uscate şi îmbătrânite, pe care le face să arate proaspete şi cărora le redă strălucirea. Totodată, uleiul de nucă de cocos ajută la reducerea ridurilor fără să provoace vreo iritaţie, aşa cum de multe ori se întâmplă cu cremele din comerţ.
Uleiul acesta poate fi de ajutor şi atunci când pielea se confruntă cu probleme precum psoriazisul, dermatite ori eczeme. Nu e de mirare că este folosit în mod frecvent ca ingredient în unele dintre cele mai scumpe produse de îngrijire a pielii.

Protejeaza tesutul dermic - utilizat zilnic, sau după duș, uleiui de cocos crează o barieră naturală care protejează pielea de factorii externi, precum poluarea, razele UV, îngrijește pielea supusă temperaturilor scăzute din timpul iernii.

Uleiul de cocos presat la rece se poate achizitiona din farmacii,magazine naturiste dar si online de aici

Comentarii