O relatie pe Facebook – simpla prietenie sau un pas spre inselat?


Retelele de socializare ofera din ce in ce mai multe prilejuri de comunicare. Posibilitatea de a cunoaste noi persoane, de sex opus, da nastere la controverse. Pentru unii, o relatie de amicitie pe Facebook este nimica toata, pentru altii devine o problema sentimentala. Cel putin unul din cei doi devine implicat emotional si incepe sa isi doresca din ce in ce mai mult in relatie.


Comunicarea in mediul virtual da prilejul constructiei unor personalitati false. De multe ori, persoane casatorite isi asuma roluri prin conturi false, fotografii si detalii ireale, in scopul de a vana, de a gasi relatii, de a contacta necunoscuti. Lipsa de control asupra autenticitatii creaza iluzii, iar unele persoane pot cadea in plasa unor relatii iluzorii care nu au legatura cu ce se intampla in realitate.
O relatie de prietenie inceputa pe retelele de socializare se poate transforma cu usurinta in dependenta emotionala. De aici pana la inselat nu e decat un pas. Ca si in vremurile in care internetul lipsea din peisaj, acum colegi de munca, vechi prieteni sau vecini, devin mai apropiati iar tentatia unei relatii ilicite este una imensa. Important este sa ne pastram simtul realitatii si sa stim ce ne dorim de fapt. O minciuna afisata pe Facebook este cat e poate de reala,si trebuie tratata ca atare.
 Daca nu puteti gestiona o relatie cu cineva casatorit, nu va faceti iluzii ca va merge. Incercati sa tratati lucrurile realist si sa cunoasteti mai bine persoana din spatele ecranului inainte de a va implica sentimental.In nici un caz nu incercati nici un fel de legaturi sentimentale cu minori, indiferent de sex. Este o capcana periculoasa. 


De multe ori, siturile de socializare sau cele matrimoniale dau dependenta. Daca partenerul nu se poate opri din caurati, desi este deja intr-o relatie, atunci trebuie sa inteleaga ca are o problema. Cautarea perpetua de „ceva mai bun” este legata de neimplicare si lipsa de respect. Chiar daca incepeti o relatie cu cineva in mediul virtual, treceti cat mai rapid la etapa reala, cunoasteti cat mai bine persoana inainte de a va implica intr-o legatura fizica si sentimentala. 

Comentarii