In Trend

Reguli de baza din Codul Bunelor Maniere

0
Oamenii dintr-o societate civilizata trebuie sa se ghideze dupa anumite reguli pentru a stii cum trebuie sa se poarte. Cine stie, si respecta aceste reguli, arata respect, atat pentru sine, cat si pentru persoanele cu care intra in contact. Daca inca nu stii reguli de baza, afla cateva dintre ele, si chiar daca ti se par greu de urmat, trebuie sa te straduiesti sa le respecti, daca vrei sa faci parte dintr-o societate civilizata. Cu cat mai multe persoane le respecta, cu atat societatea este mai sanatoasa si mai civilizata.

Bunele maniere in societate
1. La salut se raspunde intotdeauna cu un zambet, privim persoana in ochi, si nu stam cu mainile in buzunar.
2. Cand esti intr-un cerc mai mare de persoane, este frumos sa te prezinti singur, daca nu este altcineva sa te prezinte.
3. Barbatii sau baietii, cand saluta o femeie, trebuie sa-si scoata caciula sau palaria, si tot ei trebuie sa salute primii femeia.
4. Nu merge in vizita neinvitat sau neanuntat, este politicos sa dai un telefon inainte, chiar si rudelor sau prietenilor apropiati.
5. Nu vorbi tare la telefon in public, pentru ca ii deranjezi pe ceilalti oameni, si nici nu sunt interesati de problemele tale.

Reguli de conduita in transportul in comun
1. Calatorii care coboara din mijlocul de transport in comun, au prioritate in fata celor care urca.
2. Cand se intra in autobuz, tren, etc, primii care intra, sunt persoanele in varsta, femeile si copii.
3. Locurile de langa geam se cedeaza copiilor si femeilor.
4. Barbatii si tinerii, trebuie sa cezede locul pe scaun persoanelor in varsta sau femeilor, in mod special femeilor insarcinate.
5. Daca un barbat insoteste o femeie in autobuz, nu trebuie sa plece de langa ea,  chiar daca nu are scaun liber langa aceasta.

Reguli de conduita la masa
1. Nu se tin coatele pe masa.
2. Nu se sufla in mancarea sau bautura fierbinte, se asteapta pana aceasta se raceste, si apoi se poate servi.
3. Nu se vorbeste cu mancarea in gura si nici nu se deschide cu gura deschisa.
4. Telefonul nu se pune pe masa, numai in cazul in care astepti un telefon foarte important.
5. Friptura nu se taie toata, ci se taie bucata cu bucata, pe masura ce o servesti, furculita tinandu-se in mana stanga, iar cutitul in dreapta.
 

0 Comenteaza la "Reguli de baza din Codul Bunelor Maniere"

Trimiteți un comentariu