Catel sau pisica – o pledoarie pentru sanatate


Un animal lasă par peste tot, face murdarie, trebuie plimbat .. exista costuri de intreţinere - iată care ar fi argumentele împotriva deţinerii unui animal de casă. Vreţi să vă asumaţi responsabilitatea unui animal de companie? Aţi văzut problemele. Beneficiile sunt insa uriase si aduc cu sine o serie de efecte psihice pozitive.
Posesorii de pisici spun ca acest animal aduce cu sine o stare de bine atunci cand pisica li se cuibăreşte în braţe. Temperatura ridicată a corpului pisicii are efectul unei perne cu apă caldă şi acesta e motivul pentru care vă simţiţi mai bine cu pisica. Cand animalul toarce, produce 25 de vibraţii pe secundă şi astfel ajuta la scăderea presiunii arteriale a stăpânului, animalele reduc hipertensiunea prin atenuarea stresului. Oamenii care deţin un animal de companie au un nivel al colesterolului şi al trigliceridelor considerabil mai mic faţă de alte persoane.
Pisicile si cateii reduc stresul. Daca le mangaiati blana, după 1 minut sau 2, persoana emană o cantitate mare de substanţe neurochimice cu efect pozitiv: dopamină şi serotonină. Patrupedul simte aceeaşi senzaţie de bine. Posesorii de pisici spun ca prezenta ei reduce cu 40% riscul unui accident cerebral vascular. Cei care au diabet au observat ca animalele de companie simt când cantitatea de zahăr din organismul stăpânului scade şi îşi schimbă brusc comportamentul.
Casele in care convietuiesc copii si animale sunt prielnice unui stil de viata mai sanatos.Copii care care deţin animale de companie se îmbolnăvesc mai puţin decât cei care nu trăiesc acasă alături de un patruped. Expunerea la părul animalului încă din primii ani de viaţă reduce riscul dezvoltării alergiilor.. De fapt, după ce sunt expuşi afară la diverse tipuri de germeni, căţeii îi aduc în casă, iar organismul copiilor învaţă cum să facă faţă microorganismelor.Deţinerea unui câine sau a unei pisici este ideală pentru fortifierea sistemului imunitar al copiilor. Aceasta deoarece aduc microorganisme din afară în contact cu cei mici. Astfel, copiii nu cresc într-un mediu steril care îi sensibilizează.
Copii care au in preajma un câine sau de o pisică învaţă să vorbească mai repede şi să socializeze., Deţinerea unui animal de companie este excepţională şi pentru psihicul unui adult.

De obicei, posesorii de câine sau pisica sunt mai veseli când ajung acasă, se simt în centrul atenţiei. = Prezenţa unui animal vă ajută ca in afara locuinţei să construiţi relaţii sociale mai bune.


Comentarii