Remedii naturiste contra cearcanelor


Ne trezim dimineața și primul lucru pe care îl remarcăm sunt cearcănele întunecate din jurul ochilor. Dermatologii spun că, pe măsură ce imbătranim, pielea noastră nu mai are capacitatea de regenerare, ceea ce duce la o vizibilitate sporită a cearcănelor. Le putem acoperi temporar cu machiajul, dar nu va ajută la eliminarea problemei pe termen lung.

Iată câteva rețete care va vor ajută să diminuați și chiar să eliminați cearcănele :

1. Pudră de curcumă + roșii + iaurt + pulbere de orez
Turmericul sau curcumă este un antioxidant puternic, natural, cu proprietăți antiinflamatoare deosebite, care minimalizează cearcănele. Tomatele acționează că un înălbitor natural, astfel încât ajută la netezirea și albirea zonei sub ochi. Probioticele și acidul lactic din iaurt ajută într-adevăr să diminueze cearcenele și să elimine celulele moarte.
Reţetă:
Luați 1 roșie și puneți-o în blender pentru a face o pastă de roșii. Se amestecă 1 lingură de pastă de roșii cu 1 lingură de pulbere de curcumă.Adăugați 2 lingurițe de iaurt. Adăugați 1 lingură de pudră de orez și amestecăți toate ingredientele împreună. Aplicați această mască sub ochi și lăsați-o timp de 15-20 de minute.
2. Pătrunjel + roșii
Modestul pătrunjel are proprietăți uimitoare și este minunat pentru eliminarea cearcenelor persistente.
Reţetă:
Luați pătrunjelul și îndepărtați frunzele de pe tulpină.Luați 1 tomată și faceți o pastă de roșii. Așezați frunzele de pătrunjel și pastă de tomate în blender pentru a le amesteca împreună. Luați 2 tampoane de bumbac și puneți-le în amestec. Stoarceți ușor tampoanele de bumbac pentru a scăpa de excesul de lichid și apoi aplicați-le pe cearcăne. Lăsăți-le acolo timp de aproximativ 30 de minute.
3. Suc de portocale + glicerină
Sucul de portocale amestecat cu glicerină reduce apariția cearcănelor și face pielea mai netedă și moale.
Reţetă:
Se amestecă o cantitate mică de suc proaspăt de portocale cu câteva picături de glicerină. Aplicați sucul sub ochi cu un tampon de bumbac și lăsăți-l acolo pentru 2-3 minute. Puteți repetă acest tratament în mod regulat până când sunteți mulțumita de rezultat.
4. Frunze de mentă + suc de lămâie
Frunzele de mentă conțîn proprietăți antibacteriene care sunt excelente pentru constricția vaselor de sânge. De asemenea, are un efect puternic de răcire și calmare. Sucul de lămâie este renumit pentru efectul de albire.
Reţetă:
Se amestecă frunzele proaspete de mentă pentru a formă o pastă. Luați suc de lămâie proaspăt stors și amestecăți-l cu frunzele de mentă. Aplicați masca pe cearcăne și lăsăți-o să acționeze timp de 10-15 minute. Acest tratament poate fi folosit zilnic.
5. Comprese reci
Compresa rece poate face mai puțîn vizibile vasele de sânge , motiv pentru care ajută la eliminarea aspectului cearcănelor intunecate. Luați un tampon curat și înmuiați-l în lapte sau apă rece timp de aproximativ 3 minute. Îndepărtați surplusul de lichid și aplicați-l sub ochi. Lăsăți compresa să acționeze timp de 5 minute.
Bonus
Vitamina E este excelentă pentru hidratarea pielii și îmbunătățirea elasticității acesteia. Nu numai că reduce ridurile, dar lupta contra pistruilor, a cearcănelor și petelor cauzate de vârstă. Puteți face  o crema proprie folosind vitamina E, unt de cacao, ulei de nucă de cocoș și orice ulei esențial.
Reţetă:
Într-un recipient, topiți 3 linguri de unt de cacao și 4 linguri de ulei de nucă de cocoș. Amestecați-le împreună și lăsați amestecul să se răcească puțin. Adăugați 1 lingură de vitamină E și 4 picături de ulei esențial după plac. Se pune amestecul în frigider timp de 1 oră.Amestecați până devine fluid și apoi îl puneți în frigider timp de 30 de minute. Amestecați din nou crema până când este pufoasă și puneți-o într-un borcan. Este mai bine să utilizați această cremă noaptea, astfel încât să poată fi absorbită în piele și să lase tenul moale și sănătos.

Comentarii